Voorstellen

Mijn visie, wie ik ben

Mijn naam is Henk Ramaekers en ik ben gediplomeerd integraal masseur. Daarnaast heb ik nog diverse aanvullende massageopleidingen gevolgd. Tevens ben ik gecertificeerd masseur voor “Massage en Kanker”

Zoals veel mensen heb ik in de loop der jaren de druk gevoeld die mijn werkzaamheden in het bedrijfsleven met zich meebrachten. Ik heb collega’s gezien die hier last van hadden en die hier door zelfs een burn out kregen. Dit maakte zoveel indruk op mij dat dit de aanleiding was om een andere weg te gaan bewandelen. Een vraag die naar bove kwam was “Wat zou je nog graag willen doen in dit leven? Waar krijg je energie van?” In het verleden heb ik al een keer een massage cursus gevolgd. Dit was iets wat mijn nog steeds trok en wat begon met een basiscursus masseren resulteerde uiteindelijk in een eigen massagepraktijk.

Profiel foto

Van denken weer naar voelen

Dit was voor mij een van de belangrijkste redenen om deze weg in te slaan.
Door de drukte van het dagelijkse leven ben je continue bezig en aan het denken. Dit geld voor bijna iedereen. We zijn druk en we gunnen ons niet de tijd om eens even rust te nemen en te voelen wat ons lichaam te vertellen heeft. Hierdoor worden ongemerkt grenzen overschreden met klachten tot gevolg.

Integrale massage

Ik heb voor de opleiding tot integraal masseur gekozen omdat deze gebaseerd is op een holistische visie.
Integraal wil zeggen dat ik tijdens een massagesessie gebruik kan maken van diverse westerse- en oosterse technieken. Het gaat hierbij om de klassieke massage, dynamische massage, strekkingen diepe bindweefselmassage en de energetische massage. Hoe een massagesessie er precies uitziet en wat voor technieken ik hierin gebruik wordt bepaald door wat er op dat moment nodig is. Dit zal per massage anders zijn.

Holistische visie

Wie kent niet de spreuken “Niet goed in je vel zitten”, “Het hart klopt in de keel”, of “Vlinders in je buik hebben”. Deze gezegdes en nog veel meer van dit soort gezegdes geven aan dat er een directe verbinding is tussen je fysieke lichaam, je denken en je voelen. Holistisch wil dan ook zeggen “een geheel”, alles in je lichaam, je denken en voelen zijn continue met elkaar verbonden en vormen één geheel. Dit is mijn uitgangspunt bij de massages die ik geef. Alles staat in verbinding met elkaar en beïnvloed elkaar.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • In Verbinding Praktijk voor Integrale Massage
  Massage en Bewustwording
  Henk Ramaekers
  Gaspeldoornstraat 27
  5925 BB  Venlo Blerick
  06 177 48584
  Maak een afspraak