Ontspanningsmassage
Heb jij een druk leven en kun je wel wat ontspanning gebruiken? Maak dan een afspraak voor een ontspanningsmassage. Afvalstoffen worden afgevoerd en gespannen spieren ontspannen zich. Met een heerlijk geurde natuurlijke massageolie ontspant lichaam en geest. Na deze massage voel je je als herboren. Een massage bevordert de aanmaak van het gelukshormoon endorfine en het knuffelhormoon oxytocine. Dit vermindert stress en verhoogt het gevoel van welbehagen en geborgenheid. Een ontspanningsmassage is heel erg geschikt om regelmatig in te plannen om even tot rust te komen, te genieten en (pijn)klachten te voorkomen of te verlichten.

Klachtgerichte massage
Indien sprake is van een klacht dan wordt er tijdens de intake onderzocht waaruit het klachtenpatroon bestaat. We onderzoeken wat daar de mogelijke oorzaken van kunnen zijn en wat we daaraan kunnen doen. In samenspraak maken we daarna een plan van aanpak. Ik zie een klacht als een signaal van je lichaam dat er iets niet in balans is. Bij deze klachten kijken we naar het individu als geheel. Lichamelijke, mentale en emotionele klachten kunnen daarin worden besproken.

Sportmassage
Een sportmassage werkt preventief en geeft het lichaam een positieve impuls bij het herstel.
Een sportmassage zorgt voor toename van de bloedcirculatie, de aanvoer van voedingsstoffen en stimuleert de afvoer van afvalstoffen en vocht en verbetert het spierherstel. Hierdoor wordt de kans op blessures kleiner en kunnen activiteiten weer sneller worden uitgeoefend.
Na de massage zijn pezen en spieren soepeler.
De sportmassage wordt toegepast ter preventie van blessures, bij spierpijn of andere klachten.
Om soepel te blijven bewegen of gewoon ter ontspanning. 
Dit kan zijn kort na een inspanning.
–  De massage zorgt voor minder spierpijn en minder kans op blessures
Tussen twee inspanningen in.
–  Dit is een ontspannende massage en zorgt voor verlichting en kortere hersteltijd
Kort voor een inspanning.
–  Een stimulerende massage zorgt voor goede doorbloeding en opwarming van de spieren
Bij sportmassage wordt vaak gebruik gemaakt van diepe, stevige massagetechnieken op de spieren d.m.v diverse strijkingen, knedingen en fricties.

De bovengenoemde massages kunnen altijd worden toegepast, tenzij er sprake is van contra-indicaties.

Verder naar massage technieken

Contact